onsdag 7 november 2018

Wednesday

klockan är strax efter tio det är onsdagkväll och snart sovdax, igen. De här tre dagarna har verkligen gått så sjukt fort. Våra tider på praktiken har varit 10-17 så vi har inte fått ut så där jättemycket mer av dagarna än att vara på förskolan. I går efter praktiken så gick vi dock till parken som ligger tvärs över gatan där vi bor och tränade lite lätt med delar av Sydney skyline som bakgrund. Det är väldigt vackert här!
Workout i Sydney!

Centennial park

Hur är det på praktiken då?
Vi har delat upp oss jag och Ellen så att vi hänger ena dagen med "the rainbows- De äldsta barnen" och andra dagen med "the sunshines- Toddlers, 2-3 år"

Ytterligare några nya reflektioner vi har gjort och funderat mycket kring är matsituationerna, barnen äter själva i barnanpassade möbler och blir serverade maten, pedagogerna observerar och fyller på när det behövs och när de är klara får de ställa sig i kö, skrapa resterna och bli tvättade. Det skiljer sig väldigt mycket från Sverige då vi pedagoger äter en så kallad pedagogisk lunch tillsammans med maten och vi ser det som en viktig del av dagens socialisering.
Det dokumenteras flitigt varje dag då pedagogerna utvärderar varje dag och sätter upp lappar till föräldrarna med vad som gjorts under dagen och vilka läroplansmål som blivit upplyfta under dagen. Läroplanen ska vi försöka sätta oss ned och bearbeta lite mer för att se skillnader och likheter mot den svenska.

På eftermiddagen firades "Melbourne cup" det är ett jättestort hästkapplöpnings race som involverar hela landet tydligen är vissa till och med lediga för att kunna fira redan på tidig förmiddag . Invånarna spelar på hästar dricker champagne och klär upp sig deluxe, med hattar och dyra skor!  På förskolan firade vi med långbord och bluecake och barnen hade under dagen gjort egna hattar och medaljer.


Melbourne Cup!


k vi också en liten uppgift att intervjua barnen i regnbågsgruppen på förmiddagen och samtidigt ta anteckningar för att dokumentera vad barnen sa, detta var nyttigt för att verkligen få spetsa öronen och försöka förstå vad de sa men också att skriva ned det på begriplig engelska.

Idag har det varit Onsdag, vilket brukar vara en av de tyngre dagarna. Barnantalet varierar väldigt mycket då det är dyrt att placera sitt barn på förskola här. Detta leder till att vissa barn bara går en dag i veckan på förskolan och det är ytterst ovanligt att ett barn går fem dagar. Något som också påverkar kontinuiteten och kan göra det svårt att göra aktiviteter där alla barnen ändå någon gång får medverka.

Det är väldigt roligt och bra att vi har varandra så vi får möjligheten till att reflektera och diskutera efter passen och också ta lärdom av varandra.
Dream team

I kväll så har vi bokat in en trip till blue mountains som vi ska göra den sjuttonde november, detta är en guidad tur som innehåller en båttur längst med Sydney harbour, vandring till vattenfallet och andra sevärdheter så som att klappa koalor och kängrus turister delux.. haha! Det ska bli fett! I helgen hoppas vi också på lite bad men det beror på vädret. Idag har det regnat hela dagen och regnar fortfarande, tempen har legat kring 16 grader..inte det roligaste.. Annars kanske det blir shopping och drinkar, inte så fel det heller!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar