måndag 5 november 2018

Hello!


Klockan hos er i Sverige börjar närma sig lunch måndagen den femte november. Här i Sydney är klockan tjugoett och det är måndag kväll. 

Flygresorna gick bra, trots min stora flygrädsla som istället känns som att ha blivit botad efter de totalt tre flighterna med den kortaste på sex timmar. Första mellanlandningen blev på flygplatsen i Dubai klockan två natten till den tredje November, en speciell känsla att stora runt där själv och hitta till gater osv, men det gick bra! Andra mellanlandningen blev i Hong Kong, så häftig flygplats med en häftig miljö, här mötte jag även upp Ellen för att sedan skiljas åt inför den tredje och sista flighten mot Sydney, natten till söndag. Blev några timmar sömn på planet så vi var lite slitna när vi för första gången klev på Australiensisk mark där vid sju på morgonen.



Vi checkade in på boendet som ligger strax bredvid Centennial Park, en ”student lodge” Med totalt 45 rum tror jag landlorden sa Men ingen direkt hög standard, vi lever spartanskt med delade duschar som är lite smått mögelangripna, dörrar som inte går att stänga helt och kök som har utrustning som taget från 50 talet och dessutom delas med alla i lodgen. Efter inackorderingen tog vi en sväng på Bondi Junktion.  I morse vaknade vi av sopbilen som kom och tömde glasflaskor vid sex på morgonen och strax efter drog grannen igång betonggolvsrenoveringen med väghackan, härliga morgon. Praktiken började vid tio som tur var. 


Hur är praktiken då?

Det är spännande, för oj vad annorlunda de arbetar mot hur det ser ut i Sverige, väldigt mycket mer strukturerad undervisning till och med piano med noter!?, men tänker att det kanske har att göra med att landet inte har någon förskoleklass utan direkt efter förskolan går barnen till skolan. Det påminner lite om USA och England men ändå med en tydlig utgångspunkt ifrån individen och vikten av att ha ett gott samarbete med familjen genomsyrar det dagliga arbetet. Idag har vi mest observerat och känt in barngruppen som består av barn från fem månaders ålder till fem år men det kommer bli spännande det här att få större insyn på hur de arbetar!




Nu ska jag faktiskt sova, ögonen går i kors timmar av sömn har varit få under de senaste 4 dygnen så i natt hoppas jag på en riktig drömsömn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar