torsdag 20 september 2018

Passa på!

- Inlägget innehåller annonslänkar-

Jag tror att hösten är den bästa årstiden för alla möbel-och inredningsaffärer. Hur sugen är man inte på att göra om hemma nu när vi flyttar in igen efter de lata och varma dagarna utomhus? Jag bara längtar efter att få komma in och svepa om sig en mysig filt göra en kopp te och tända massa ljus.
Vi har "ett" rum kvar här hemma eller ett och ett, iallafall ett rum kvar som är en sällskapsyta där vi vill sätta våran egen prägel på och framför allt riva ut det tidigare återkommande och gräsliga laminat golvet i brunt. Vi vet att även här under finner vi de härliga trägolv som vi tagit fram både i hall, kök och sovrum.

Det som vi inte riktigt bestämt oss för är ifall vi ska göra på den vita lasyren som i sovrummet påminner lite om golvet på bild  eller om vi ska behandla det med en vit lut innan vaxning som i kök och hall, återkommer till det. Tanken är också att vi på någon vägg kommer att måla med samma nyans som kalkfärgen i hallen för att följa den helheten hela vägen upp, just nu lutar det åt dunkelgrå från Jotun, jag har dessutom hittat den perfekta färgmatchningen till inredningen.

Bilden till höger med mattan är delar av den färgskala jag önskar återskapa (bild från Ellos)


Inredningen ja, det är så himla synd att vi inte ska göra om rummet den här hösten för just nu är det rea på alla möbler jag vill införskaffa till rummet. Soffan var något av det första som vi bestämde oss för redan i förra året haha här är man ute i god tid . Vi blev blixtförälskade i modellen Söderhamn på IKEA när vi provade ut den i Älmhult på förra semestertrippen, just nu är det tjugo procent på hela serien, passa på! det kommer inte jag tyvärr. Vi kommer bygga den med tre moduller så att man kan sitta minst fyra personer i soffan, på bilden syns även en liten "flärp" som sticker ut på ena sidan, den kommer vi inte välja utan istället kommer vi köpa en sittpuff som kan flyttas runt på beroende på vem som vill ha fotstödet eller om vi är flera så kan puffen agera extra sittplats. Färgen vi kommer välja är mörkgrå och heter SAMSTA, det tyget är också väldigt mjukt och behagligt till skillnad från den soffan vi har nu där jag upplever den lite sträv.


Soffbordet ligger också på kampanj på MIO, ett glasbord med vackra stålramar. Det har vi faktiskt varit nära på att åka och handla flera gånger nu men pengarna måste sparas till resan så det är bara att hålla i plånboken, bordet heter SALLY och du hittar det till nytt sänkt pris HÄR .

För att bryta av de murriga kontrasterna som kommer bli är mattan av stil persiskt vilket kommer matcha superfint med den gråa soffan och den blåaktiga tonerna som kommer framträda på ena väggen, just den här mattan på bilden som också fångar det helhets intryck jag vill skapa finns på Ellos, just nu till trettioprocent!

Ska bli spännande att se hur mycket eller om det kommer att skilja sig mycket både när det kommer till pris och ideér när det väl är dags. Det finns att göra här hemma men vad roligt det är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar