måndag 9 april 2018

Uppdatering, hallen och när man är lite impulsiv.

Slipningen av golvet i hallen gjordes som redan nämt i helgen. fullt med slipdamm men en vackert resultat (Dock ser det ut som en begynnande crimescen här med plast hängande över allt..). Väggarna har också blivit spacklade med det återstår och se hur mycket extra arbete som behövs då materialet bakom tapeten inte känns som det bästa att börja grundmåla på, det sista vi vill ha är en nymålad vägg full med blåsor eller missfärgningar så vi avvaktar.

Golvet slipades med en golvslip modell större som vi får låna av svärfar när vi är extra snälla haha. Då golvet redan var slipat innan så behövdes det inte så mycket aggressivitet i slipningen vare sig det gällde grovlek på slippapper eller antalet överkörningar för att jämföra med tidigare slipningar som t. ex det i sovrummet. Behandlingen av golvet kommer gå till på samma sätt som i köket för att få känslan att golven flyter ihop. Det vi kommer använda oss av då är först en lutning med vitt pigment för att undvika att trät gulnar och få behålla sin nyslipade karaktär. Nästa lager blir en hårdvaxolja utan glans för att behålla golvet matt men också härda materialet till att bli något hårdare. Nu är det väldigt mjukt vilket inte är den bästa egenskapen för ett hallgolv.
Plast.. Men en Ljusare hall kommer vi garanterat att få. 

Det problem som finns är att golvet måste stå orört i ca 24 timmar efter att det har behandlats och det blir lite svårt med tanke på att alla vägar leder till hallen.. Något som vi måste filura lite på. Ni som nu tänker på hur det blir med klinkerbiten som varit uppe tidigare kan sluta fundera. Vi vet inte hur bjälklagret ser ut under golvet så en provbit måste sågas bort, problemet är att efter den är borta och bjälklagret inte ser så lovande ut så måste en större del än den som togs bort ersättas så vi valde att behandla hela golvet först innan. Förhoppningen är att det går att få ut en form för att lägga klinker och min absolut högsta önskan där är att klinkren kommer hamna i nivån med golvet, för att få samma bryt som i köket, jag vill absolut inte ha några lister. Så det återstår att se, håll tummarna!

Listfritt och nya posters och plast

Jag tänkte också passa på att presentera det absolut ikke planerande inköpet från svängen i Linköping i lördags. Dessa skor har jag spanat in i närmare ett år men de har aldrig hamnat tillräckligt högt upp på prioriteringslistan, vilket de fortfarande absolut inte hade gjort än... egentligen. Men jag köpte dem och jag ÄLSKAR dem! Så mina fina disruptor får vara showoff för hallgolvet i dag:
Materiell lycka och ett hallgolv lika lent som en babystjärt.

I övrigt hostar jag idag, vilket suger- jag har då verkligen inte tid att bli sjuk, eller det har man ju aldrig iof. Så dagens placering är i soffan i vardagsrummet tillsammans med skolböckerna och alla fantastiska (ironi) nya språkliga begrepp, aja någonting borde nog kunna hoppa in i hjärnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar