torsdag 5 april 2018

Köksinpo

Jag har lovat er att visa er runt i bakelsen och här kommer första inblicken lagom till jubileet att det är ett år sedan vi började renoveringen i - Köket.

När vi flyttade in så var köket "nyrenoverat" men vi kan inte direkt påstå att det var varken praktiskt eller ordentligt. Då de tidigare ägarna föddes med tummen mitt i handen och trotts detta velat renovera ett hus så är det bara att göra om och göra rätt. Vi hade ingen direkt bänkyta att skryta med och vitvarorna var inga direkta höjdare.


Toppen t.v: Här ser ni all den bänkyta som vi hade. t.h: Kyl och frys och även den fruktansvärda golvet.
Botten t.h: matbordet var placerat under lampan, här syns även den ända före detta förvaringens placering, i form av ett skåp i stil med garderob. 

Vi märke att det var en hel del jobb och Viktor slet med köket hela sommaren och hösten. Vi gipsade nya väggar och tak, tog fram det gamla trägolvet som vi hittade under 4 lager av annat golv. Taket gipsades och vi hade elektrikern här som satte spottar och drog fram till nya och framförallt fler eluttag. Det var kaos! Men det blev så himla bra och vad mycket plats det blev både förvaring, sittyta och massor med mer bänkyta.

Inte kan man förstå att det är samma kök! 
Vi köpte köket komplett från IKEA. Det ända vi valde själva var beslagen på luckorna och bänkskivan som är från "Stilbeslag" respektive "Bauhaus". Det är så smidigt med IKEA kök speciellt när man får sitta där och rita upp köket med de valda produkterna, lite som "The sims". Sen hamnar allt automatiskt i "varukorgen" och hämtas ut lite senare.


Bordet hade vi sedan tidigare, och det passade in bättre nu. 

Vi valde tänket, som det känns att det börjar komma mer och mer i de svenska hemmen, att blanda gammalt och nytt. Huset är ju inte någon nyproduktion så varför renovera det som om det vore det? Genom att spara de gamla klinkerplattorna som förr stod vid den gamla vedspisen och slipa originalgolvet,  plocka in de gamla beslagen och välja eluttag och brytare i 50 tals stil så blir känslan i huset bättre.
Klinkern är från när huset byggdes, det hade blivit lite skadat men vi limmade ihop det.

detaljer.
Så snälla vad ni än gör, tänk några steg extra innan ni börjar en renovering. Behåll det genuina och hur klyschigt det än låter; Husets själ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar