torsdag 29 mars 2018

Hallen

Jag lovade en hall uppdatering efter att spikarna togs bort.
Taket är nu påbättrat med vit färg efter att jag tvättat bort fluglort och lite damm. Detta skedde roligt  (läs tragiskt) nog parallellt med att Viktor stod nere i källaren och lagade en vattenläcka då avloppsröret till köket, modell äldre, rostat sönder och läckte ut prima avloppsvatten. Upptäckten kom strax efter att vi kommit hem från färgaffären och köpt inte allt för billig färg till hallen.. Hipp Hipp! Det är aldrig tråkigt att bo i hus... Vi tittade på varann insåg att det måste fixas men hallen också. Viktor kavlade upp ärmarna och bilade upp betongväggen vilket är den komiska delen eftersom att det dammar och vad gjorde jag? Jo som sagt, tvättade och sedan målade tak.. Haha! Men det blev så bra både i källaren och i hallen, grym fästman jag har! (och jag med)
Städsprayen inhandlades på Lagerhaus i fredags och doftar verkligen vår, dessutom ekologisk!




Färg ja, vi har bestämt oss. Merparten av väggarna kommer landa i en beige kulör, för att inte allt ska bli vitt här hemma men det kommer att brytas snyggt med vita foder och lister samt den vita trappen. Färgen är från Alcro och heter "Bjärge". Väggen som vetter mot köket kommer dock att få en annan både textur och kulör då vi valt att måla den i kalkfärg. Kalkfärgen som kommer gå mot grå/blå ger en väldigt effektfull och levande vägg som kommer bryta snyggt mot de framtida mässings detaljerna. Det blåaktiga färgprovet på bilden nedan är inte den färgen men provet ger en liten känsla av hur det beiga kommer reagera mot liknade kulör. Även den färgen i Alcro. Insperationen till färgerna och kombinationerna fick vi från Jotuns nya färger i serien Lady.
Takfärgen är vanlig vit täckfärg från Rusta.


Mamma kommer att ta över den hemnesbyrån från IKEA som vi inte ville ha kvar i hallen så det ritas på lite förslag till alternativ avlastningsbänk/hylla. Nästa steg är att slipa och spackla väggarna, måste ju passa på att damma så mycket jag kan haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar